Liesbeth Hagen

[metaslider id=42]

Het huis ligt in hartje Frankrijk van Le Berry in het departement Indre (vernoemd naar de rivier die er doorheen stroomt) in de driehoek van de steden Châteauroux, La Châtre en Argenton.

Direct vanuit het huis kunnen prachtige wandelingen of fietstochten gemaakt worden.

De Indre heeft een zeer gedifferentieerd landschap en is bij uitstek een wandel- en fietsgebied. Er zijn vele wandelingen in de directe omgeving vanaf 4 km tot 25 km. Er zijn bossen en glooiende velden met grazende koeien en schapen, zonnebloemvelden, graanvelden en vele meertjes en riviertjes.

In de buurt is ook het indrukwekkend mooie natuurgebied De Brenne (16.000 ha); het land van de duizend vennen. Maar er zijn meer meren met kleine strandjes, zoals bij Le Val de Creuse (Eguzon) met daarlangs prachtige dorpjes, waaronder het kunstenaarsdorp Gargilesse.

De Indre is het ook land van schrijfster George Sand (1804-1876). In het dorpje Nohant bevindt zich het familie domein waar zij haar beroemde romans “Les Petite Fadette” en “Les Maîtres Sonneurs” schreef, welke romans zich afspelen in deze regio. Haar landhuis was het toevluchtsoord en het zomerverblijf van de grote componisten Chopin en Liszt en schrijvers  waaronder Balzac, Flaubert, Toergenjev en de schilder Delacroix.

RESTAURANTS

Op 2,5 km. afstand in Lys St. Georges bevindt zich het zeer gerenommeerde restaurant La Forge:

http://www.restaurantlaforge.com/

Maar je kunt ook in o.a. Neuvy St. Sépulcre, waar zich ook een supermarkt bevindt (op 2,5 km. afstand) en in Sarzay (op 4 km. afstand) met uitzicht op een prachtig kasteeltje, genieten van een goede simpele Franse maaltijd.

BEREIKBAARHEID

Tranzault is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. In totaal moet je vanuit Amsterdam op zo’n 8 uur rekenen.

De Thalys Amsterdam-Parijs duurt 3 uur en 15 min.

Van Gare du Nord naar Gare d’Austerlitz met de metro ongeveer een half uur, en de trein van Gare d’Austerlitz naar Châteauroux 2 uur.

Ik kan je/jullie eventueel ophalen op het station in Châteauroux naar mijn huis in Tranzault.